Laatste nieuws

3 juni 2021

Fiets je met ons mee?

Op donderdag 3 juni is het wereld Fietsdag! Fief doet hier graag aan mee en de redactie heeft drie speciale fietsroutes samengesteld.

We zijn namelijk dol op fietsen. Fietsen is leuk en gezond. Regelmatig delen we al routes en tips op www.fief.nl.

Kijk voor meer info op www.fief.nl/fietsdag

 

juli 2020

Fietsmaatjes Schiedam koopt de tweede duofiets.

 

maart – juni 2020

Door de corona pandamie stopt Fietsmaatjes met de ritten uit veiligheidsoverweging. Het bestuur onderzoekt met welke veiligheidsmaatregelen er weer veilig kan worden gereden.

Maatregelen
Er wordt een zuil met desinfecterende vloeistof neergezet in de fietsenstalling. Voor de vrijwilligers worden facesheelds aangeschaft. Er volgt instructie hoe de duofiets na gebruik ontsmet moet worden met vochtige doekjes. Aan de gasten wordt het overgelaten of zij wel of niet een mondkapje willen gebruiken.

In juni wordt er weer gereden.

 

24 oktober 2019

Op deze dag heeft Fietsmaatjes Schiedam de 100ste rit gemaakt. Christa werd verrast door de versierde duofiets. Haar gast stond al te wachten bij het Zimmertje. Gasten, vrijwilligers en belangstellenden waren aanwezig bij dit mooie moment. Christa en Truus maakten er een feestelijke rit van nadat ze door ons uitgezwaaid werden.

 

1 – 8 oktober 2019

Tijdens de  Week van het Geluk is Fietsmaatjes aanwezig. Wij bieden iedereen een proefrit aan op onze duofiets. Wethouder Fahid Minhas ging enthousiast op de fiets en heeft zich gelijk met een ferme handdruk als vrijwilliger aangemeld.

7 september 2019

Fietsmaatjes Schiedam neemt deel aan het Fietsfestival op het Stadserf. We zijn hier voor uitgenodigd en staan er met een promotietent. We bieden iedereen een proefrit aan op onze duofiets. Na een zeer natte ochtendstart hebben toch nog wat belangstellenden een proefrit kunnen maken toen de zon ging schijnen.

28 augustus 2019

Na één maand Fietsmaatjes Schiedam hebben we met elkaar bijna 40 ritten gereden met de gasten.

We hebben nu twintig vrijwilligers die regelmatig gaan fietsen met onze gasten uit Schiedam Groenoord.

Drieëntwintig gasten die zelf niet meer kunnen fietsen hebben zich bij Fietsmaatjes Schiedam aangemeld.

13 juli 2019

Wat een belangstelling bij de officiële start van Fietsmaatjes Schiedam. Vele lachende gezichten van gasten, vrijwilligers en genodigden bij het proefrijden op de duofietsen. Wethouder Patricia van Aaken, die de opening deed, beleidsadviseur Mirjan Schippers en wijkmanager Hüseyin Kalyonco straalden bij het zien van zoveel plezier in het fietsen op de duofietsen.
Door visie en inzet hebben Leni, Berthy, Miriam, Cor, Louis, Adri, Bart, Hans, Jeroen en Rob dit voor elkaar gekregen.

April 2019

De eerste duofiets wordt aangeschaft. Cor Heukels, Louis Addens en Rob Kent zijn naar Varseveld gegaan om bij de firma Van Raam de duofiets samen te stellen. Nadat ook een proefrit is gemaakt kon de offerte worden opgesteld.

Nadat de gemeente Schiedam onze aanvraag voor een duofiets, gesteund door maatschappelijke partners van de gemeente had gehonoreerd, kon de duofiets besteld worden door Tweewielercentrum Schiedam.

Op 3 juli 2019 werd onze eerste duofiets geleverd. Adri, Louis en Rob haalden trots de duofiets op.

 

15 december  2018

De werkgroep Fietsmaatjes Schiedam die inmiddels bestaat uit negen enthousiaste leden heeft een eerste training gevolgd op Harg-Spaland. We waren al enthousiast over het project, maar na de waardevolle training door Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels is ons enthousiasme alleen maar toegenomen.

september  2018

Rob heeft vervolgens een aantal enthousiaste mensen benaderd die het gedachtengoed van Fietsmaatjes.nl omarmden en gezamelijk de schouders wilden zetten onder fietsmaatjes Schiedam.

Gemeente Schiedam werd benaderd die zich aansloot bij dit project en daarin de volle ondersteuning gaf.

 

juli  2018

Rob Kent wordt benaderd door wijkbewoners van Groenoord die onafhankelijk van elkaar met de vraag kwam of er mogelijkheden waren om onder begeleiding te fietsen.
Samen met Louis Addens zijn zij met met de twee dames gaan fietsen op een duofiets van Stichting Blijf Fietsen te Vlaardingen.

Tijdens deze fietstocht, waar de twee senioren zeer enthousiast over waren, heeft Rob onderzoek gedaan naar de mogelijkheden een soortgelijke fietsmogelijkheid te organiseren in Schiedam. In het bijzonder in de wijk Groenoord.

Zo kwam hij in contact met Fietsmaatjes.nl, een stichting die in 2012 opgericht werd door het echtpaar Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer. Zij werden in de gemeente Teylingen voor dezelfde vraag gesteld als Rob. Deze vraag is verder onderzocht en uitgewerkt. Zo ontstond na fietsmaatjes Teylingen uiteindelijk Fietsmaatjes.nl.